Alla inlägg under oktober 2009

Av Marie - 13 oktober 2009 14:09

La mig i tid, men låg bara och snurra och vred mig. Magen är ett helvete just nu, jag är så stressad och då kommer magkatarren! :( Imorse när jag väl vaknade så kände jag att denna dag kommer bli riktigt jobbig, jag hade fortfarande ont! Jag gjorde mitt bästa och klev upp, sa till mig själv att denna dag kommer bli bra, försökte intala mig det.

Kom på skolan, och jag bara yrade. Aja, jag gjorde mitt bästa även där och sedan satt jag och M och höll på med vårat arbete, ville bara hem! Efteråt for vi på shell och sedan på Valla skolan för att få tag i hon som ska ha oss på lian, men utan resultat igen!


Jag kommer hem, och vad ligger på golet? Ett paket! Tänkte inte så mycket på det och öppnade de, och jag får världens lyckorus, ett kort och ett halsband.. Kortet är helt otroligt fiint! Och texten, helt underbar.. Och halsbandet är såå fint :) ÄNTLIGEN fick jag le igen, känna känslan av lycka! Jag är så otroligt tacksam för allt du gör för mig, du anar inte hur glad jag blev, glädjetårarna bara sprutade på mig! Du är så otroligt underbar.. Känns bara tungt nu att jag inte fick krama om dig och verkligen tacka dig, men det får jag göra när du kommer hem igen istället, dubbelt upp! ;)

Tack så mycket, igen! Nu är jag bara så glad!! :D Vet inte hur jag ska beskriva min lycka :)

Kan tillägga att på halsbandet står det "Beautiful Angel"  :D


Ååh detta ska jag leva länge på.

Tack för allt!

Puss!

Av Marie - 12 oktober 2009 17:48

Är just de ämnet jag tänkte skriva om idag, iaf försöka hålla mig till så gott det går!

Jag läser nämligen boken Sorgbearbetning med Johan W James & Russel Friedman.

Otroligt bra och intressant bok, även dock jäkligt jobbig i min sits just nu. Men jag tänkte dela med mig lite

av det jag läst hittills!


Jag är fortfarande i bearbetnings fasen vad det gäller min pappas bortgång, och det river upp en hel del sår inom mig när jag läser, men samtidigt är det så otroligt nyttigt för mig. Mycket saker man bör tänka på angående sorgbearbetning. Just nu har jag inte kommit direkt långt in i boken men jag känner redan att den är otroligt smärtsamt! Hur ska man bete sig som föräldrer, vänner, pojkvän/flickvän mot en väldigt sårbar person som varit med om en otroligt jobbig händelse, fel och brister finns alltid. Men av denna bok får man en hel del bra tips som man kan tänka lite extra på om man ställs inför den situationen, vilket vi alla kommer göra förr eller senare..

Och en viktig sak att tänka på, byt aldrig bort - det blir aldrig som förut hur man än vill och försöker.

Drar ett exp.. Jag är uppväxt med en hund, min hund dör och jag sörjer, mina föräldrar säger "vi köper en ny hund på lördag, gråt inte" Okej, vi köper en ny hund = vi byter ut den tidigare hunden mot en ny och sen blir allt bra"

Visst låter det enkelt, men det funkar inte så! Låt personen får bearbeta det som hänt, byt inte bort.. låt inte personen ensam få sitta och och sörja, stötta pusha på FINNS DÄR - och visa det!


"Ensam är starkast" , svaret än nej!


Jag rekommenderar boken för er som känner er intresserade av att läsa mera om ämnet!


Sörj inte i ensamhet!





Av Marie - 11 oktober 2009 21:16

Idag har jag typ bara legat i sängen, vilket jag uppskattade ;) Och sedan tog jag äntligen tag i plugget, boken är väldigt intressant men otroligt känslig för mig så jag får ta det i omgångar så går det bättre :) Uppgiften ska nämligen vara inne på onsdag(!) så det känns som det blir lite stress, men det får bli som det blir!


Fick höra en grymt jobbig sak idag, vet inte hur jag ska ta det som men jag hoppas verkligen inte att det är så..

Jag hoppas verkligen du kommer tillbaka, och nej jag tänker inte ge upp hoppet :)


Jag kommer sakna dig så otroligt mycket!

Hoppas dessa dagar går fort!


- Nu åter till boken, Sorgbearbetning (rekommenderar)




Av Marie - 10 oktober 2009 21:12

Ja idag hade vi match mot Ankarsvik, och resultatet? Vet inte om jag vågar nämna det här men, bara för att så.. det blev 2-12! :| Men men, spräckte ju nollan till slut iaf, och som man brukar säga...bättre sent än aldrig ;)


Annars idag har jag inte gjort så mycket, kollade lite på herrarnas div 3 match, dom förlorade också mot Ankarsvik!

Meen, timrå vann iaf ;) grymt skönt!


Äsch, ids inte sitta här mera! Fram med boken igen och plugga, kul lördag kväll!



..

Av Marie - 7 oktober 2009 15:38

Va en sjukt kul träning igår, känns verkligen att man lever idag! Jäkla träningsvärk haha!

Men de vare värt, match på lördag.. hoppas verkligen på vinst ;)


Heppa!

Av Marie - 5 oktober 2009 21:35

Detta börja kännas rent ut sagt förjävligt! Jag vet inte vad jag kämpar för, men jag vet att jag kämpar imot!

I motvind som alltid annars. Varför!? Alltid samma sak, alltid samma skit! Det gör så fruktansvärt ont att bara stå och se på, då tänker ni " vad är det hon ser på " precis, vad fan är det jag står och se på? När hela världen går åt helvete och ingen gör något, precis! Nån måste sett eller hört något? Alltså bara nånting, som kan leda oss fram. Men nej, ingenting! Det är tyst, varenda dag är det bara ett stort tyst tomrum.. Alla tankar, dom brottas mot varandra, känslorna har jag inte längre någon koll på! Jag lider, det svider.. Det gör så ont!

Om någon en dag kunde förstå, ville försöka förstå. Men, jag är en upp och ner vänd tiggarskål, Jag klarar mig själv! Visst låter det enkelt? Det är enkelt, så länge man har tålamod och vet vad man vill! Jag vet vad jag vill, och jag tänker kämpa för det, jag ska nå fram. Hur många hinder som än försöker stoppa mig, fuck you och resten av världen, jag klarar mig och jag ska klara det! Men varför alla dessa tankar som ständigt kommer upp, varför denna känsla som gör mig så orättvis behandlad?



Trampar du ner mig

 

ställer jag mig upp

Skriker du åt mig

låter jag dig göra det

Slår du mig

Slå dig less

Be mig dra åt helvete

Jag tänker stå kvar

När du behöver gråta

så finns jag här

Inte bara för din skull

Utan även för min egen

 


Jag står, inte bara för min egen skull, utan även för dom som behöver mig!


Jag jagar inte, jag tar det som det kommer! Sanningen visar sig alltid till slut ändå!

Va rädda om er!


Bloggen - Min klagomur idag ;)

 

?

Av Marie - 5 oktober 2009 19:59

Är det såhär det ska va?!

Av Marie - 5 oktober 2009 19:22

Äntligen har vi påbörjat våran gruppuppgift om inte mindre än dansterapi! Så nu jävlar blire skaka ass på skolan på inneveckan haha! Sen blir det nog en runda till sthlm så vi kan lära oss danserna så vi sedan kan lära ut danserna till resten av klassen också.. kan bli jävligt kul ;) Vi ska BARA skriva 10 sidor nu som vi sedan ska redovisa, kan bli.. intressant!


Men alltså, ni får gärna komma med nå förslag om VAD jag ska blogga om, börja bli tjatigt att bara skriva om mig hela tiden :)


Hweppa!

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Dagens Datum

Omröstning

Har du träffat mig?
 Ja
 Nej

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12 13 14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards